Op boot Düsseldorf heeft Mercury Marine de nieuwe Mercury F5 Propaan geïntroduceerd!
Dit is een 123cc 5pk sterke buitenboordmotor die op propaangas vaart.

BETROUWBAARHEID, DRAAGBAARHEID EN KRACHT MET HET GEMAK VAN PROPAAN

De geheel nieuwe 5pk propaan buitenboordmotor draait op conventionele propaan zoals u deze gebruikt op de camping in uw caravan, camper of thuis. Propaan is een goed alternatief als vervanger voor standaard benzine en tijdens vakanties meestal voorhanden en makkelijk te verkrijgen op uw camping plaats.

MILIEU VRIENDELIJK, ZUINIG, VEILIG EN BETROUWBAAR

Propaan is milieu vriendelijke en geeft een schone verbranding met wel tot 30% lagere emissie uitstoot in vergelijking met benzine. De automatische propaan afsluit klep maakt de installatie veilig en betrouwbaar. De 5 pk propaan motoren van Mercury zijn ook erg zuinig. Met een standaard 10kg fles kunt u gemiddeld 10 uur varen bij 5000 toeren afhankelijk van uw specifieke toepassing  en omstandigheden. Nooit meer brandstof oppompen met een knijpbalg of overschenken vanuit een jerrycan. De motor beschikt over een handmatige choke voor snel en betrouwbaar starten. Het schakel mechanisme zit als gebruikelijk veilig en makkelijk bereikbaar aan de voorkant van de motor.

KRACHTIG EN VEELZIJDIG

Deze krachtige 5 pk 1-cilinder motor heeft een cilinderinhoud van maar liefst 123cc , levert werkelijk 5pk en weegt 27,2 kg in de standaard uitvoering. Naast de standaard uitvoering in kortstaart of langstaart is deze motor ook te verkrijgen als bekend SailPower model met speciaal gevormde uitlaat, werkschroef en 4-Ampère (50 Watt) laad spoel voor het opladen van accu’s. Ideaal voor zeilboten.

  • Aanbevolen is het gebruik van HD-5 (65% of hoger) gewaardeerd propaan voor de beste prestaties. (HD-5 Propaan bevat minder dan 5% butaan)

 

Voor meer info: Info@hebor.nl / 010-4420010