TECHNOLOGIE WAAR DE WERELD OP VERTROUWT

Er wordt niet vaak een buitenboordmotor geïntroduceerd die ver voorloopt in zijn klasse, maar de nieuwste generatie van de Yamaha F20 is zo’n motor. Om ervoor te zorgen dat deze levendige en krachtige buitenboordmotor ook eenvoudig kan worden vervoerd, zijn alle technische kennis en ontwerpvaardigheden aangesproken waar Yamaha zo bekend om staat. De comfortabele draaggreep zorgt voor een prima draagbaarheid, terwijl de motor een scala aan handige functies en opties kreeg met een ongekende vermogen-gewichtsverhouding.
Kies de betrouwbare F20 voor gemakkelijke bediening en hoge prestaties met comfortabele vaareigenschappen. En het is een Yamaha, dus heeft hij alle voordelen die doorgaans alleen op grotere motoren zijn te vinden.

RUBBERBOTEN EN RIBS

De grotere F25 is de afgelopen jaren een van Yamaha’s meest succesvolle buitenboordmotoren geweest. Met zijn betrouwbaarheid, zuinigheid , lage gewicht en gebruiksgemak is deze ook zeer gewild achter kleine Rubberboten en RIBS. De nieuwste F20 heeft veel belangrijke technologieën van de F25 overgenomen. Daarnaast kreeg de F20 een nieuwe motorophanging voor soepele prestaties.

POWER TILT

De Power Tilt  (op een 20 pk!) is een van de vele kenmerkende opties die beschikbaar zijn op deze dynamische nieuwe F20. De praktische elektrisch startende modellen zijn ook volledig compatibel met Yamaha’s geavanceerde digitale netwerksysteem. Dit systeem heeft duidelijke en stijlvolle meters die de gebruiker uitgebreide informatie geven over motor- en prestatiegegevens en een preciezer en relaxter gevoel van controle verschaffen.

GEMAKKELIJK STARTEN

Het onderhoud is eenvoudig. Via een gemakkelijk toegankelijke slangaansluiting aan de onderkant van de motorkap kun je eenvoudig zout en vuil uit het koelkanaal spoelen zonder de motor te starten. Dit is een snelle en eenvoudige manier om corrosie tegen te gaan en de levensduur en restwaarde van de buitenboordmotor te vergroten. Het acculoze elektronische brandstofinjectiesysteem (EFI) zorgt voor gemakkelijk starten, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Er is bij de F20 keuze uit de opties elektrisch, handmatig of elektrisch/handmatig starten.

MULTIFUNCTIONELE STUURHENDEL

Een multifunctionele stuurhendel is een andere aantrekkelijke optie. Deze heeft een schakelhendel aan de voorzijde die goed binnen handbereik ligt en een grote, sterke draaigasgreep/stuurhendel voor comfortabel sturen en manoeuvreren. Het integrale VTS-systeem (variabele sleeptoerentalregeling) zorgt niet alleen voor een lager stationair toerental, maar geeft ook de mogelijkheid het sleeptoerental in stappen van 50 tpm te regelen. Ideaal voor tijdens het vissen. Deze handige nieuwe functie is standaard voor modellen met stuurhendel en optioneel verkrijgbaar voor F20-modellen met afstandsbediening van Yamaha.

TWEECILINDER 432 CC

De nieuwste motorkap uit één stuk met stijlvolle graphics en slim ontworpen waterafvoerkanaal van de luchtinlaat maakt de nieuwste generatie F20 helemaal af. De tweecilinder viertakt heeft acht kleppen, meet 432 cc en verschijnt in de modellen MH – WH – E – EP. De E weegt leeg (met propeller) 56 kg.