Mercury Marine lanceert de nieuwste Verado-buitenboordmotor van 400 pk

MIAMI (14 feb. 2019) — Mercury Marine kondigt de krachtigste Verado 400 pk -buitenboordmotor aan uit zijn programma.  Na de lancering van de Verado 350 pk en de Mercury Racing 400R, vier jaar geleden, keek de consument uit naar een Verado-motor met nog meer pk.

“De acceptatie van de Verado 350 pk bij onze klanten was buitengewoon goed. Uit uitvoerige gesprekken wereldwijd bleek dat de klanten ongeduldig uitkeken naar een Verado viertaktbuitenboordmotor van 400 pk”, vertelt John Pfeifer, Mercury Marine President.  “Met de toenemende grootte van de boten groeit ook de behoefte aan meer vermogen.  Dit geeft ons de kans onze klanten te voorzien van een Verado met nog meer pk, die tegelijk ook de duurzaamheid en de betrouwbaarheid bezit waar het merk Verado wereldwijd om bekend staat.”

De 400 pk sterke Verado is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. In vergelijking met de Verado 350 pk zal de klant het extra vermogen waarderen, terwijl de standaard voor een soepele en stille werking, waarvoor Verado-buitenboordmotoren bekend staan, blijft gehandhaafd.  Met een gewicht van iets meer dan 300 kg – even licht als de Verado 350 pk – is deze nieuwe Verado 400 pk ook de lichtste buitenboordmotor in de 400+ pk-klasse, met een verschil van bijna 140 kg lichter t.o.v. de tot nu toe lichtste 400 pk motor.

De Verado 400 pk wordt verkrijgbaar in dezelfde modelvariaties als de Verado 350 pk.  Voor de nieuwe Verado 400 pk zal uitsluitend het 1.75 HD (heavy duty) onderwaterhuis van 5,44” worden gebruikt, verkrijgbaar in de kleuren Phantom Black en Cold Fusion white. De Verado 400 pk is ook compatibel met Mercury Joystick Piloting voor buitenboordmotoren (JPO).

Mercury Racing zal de 400R blijven aanbieden met twee verschillende onderwaterhuizen: de 1.75 HD van 5,44” – die geschikt is voor lichtere, snellere onderwaterschepen die profiteren van een rode lijn bij 7000 TPM – en de SportMaster 1.75 – die bedoeld is voor snelle toepassingen (> 125 km).

“De introductie van de 400 pk sterke Verado is een volgende stap in de evolutie van het beproefde L6SC-platform, dat erg in de smaak valt in de markt en waarvan we verwachten dat het nog vele jaren door onze klanten zal worden gewaardeerd”, aldus Pfeifer.  “Door uitgebreid consumentenonderzoek stelden we vast dat er een markt is voor beide varianten van de 400 pk, waardoor klanten de kans hebben om uit deze twee uiterst betrouwbare buitenboordmotoren te kiezen, naargelang hun voorkeur.”
De Verado 400 pk kan vanaf vandaag worden besteld en zal in de EMEA-regio vanaf juli 2019 worden geleverd.